Tényleg fontos a szépség a társkeresésben?

A szépség önmagában csak egy esztétikai fogalom, ami jelentősen formálja és átfonja életünk, hiszen vágyunk rá, vagy csodáljuk, vagy ha van olyan szerencsénk, akkor a birtokában vagyunk. De vajon annyira lényeges és fontos szempont ez, ha a társunkról van szó? Érdekes emberkísérletnek lehetünk tanúi éppen, a legújabb és elég lényegre törő névvel rendelkező, Szépvagy.hu magyar társkereső oldalnak köszönhetően. Van létjogosultsága ilyen fajta diszkriminációnak? Vagy ez az online társkereső oldalak új non plus ultrája?

 szepvagy_tarskereso.jpg

Az igazság valahol a kettő között van. A közösségi médiában kiverte a biztosítékot a beszavazós exkluzív társkeresési lehetőség. Az első felháborodott vélemények futótűzként terjedtek, általában egybehangzóan elítélték az oldalt. Felvetődik a kérdés, hogy vajon ők kipróbálták, és nem jutottak be? Talán savanyú szőlő?

A kor aktuális szépségideálját az elmúlt 100 évben szinte mindig a filmek, a divat, a média és a reklámok összefonódott kapcsolata határozta meg. Elég, ha felidézzük az aktuális, naponta az arcunkba bámuló, több emeletnyi kiterjedésű, gyönyörű (mivel nyár van, nyilván bikinis) modell plakátját. Elég világosan összefoglalja, hogy mit fogyasztanánk szívesen, és milyen elérhetetlen kinézetre vágyunk. Ám néha elég az Instagramot is megnyitni, máris tódul az arcunkba a túlfilterezett szépségükkel bármit eladó, megélhetési insta celebek tömkelege. Ennyi erővel minden hasonló reklámot be lehetne tiltani, karöltve a szépségversenyekkel, de főleg a modellszakmát, mert sérti az átlagember egóját.

Valószínűleg az utóbbi ellen már voltak felszólalások, főleg a lányok súlyával kapcsolatban, de a társkereső oldalhoz visszakanyarodva az a kérdés, hogy vajon kinek a véleménye határozza meg a szép fogalmát? Ki dönti el, hogy valaki elég szép-e a társkereséshez? Nagyon leszűkítenénk a kört, ha csak ennyit látnánk bele ebbe a társkereső oldalba. A szépséggel alapvetően együtt kell járnia az igényességnek, az egészséges önképnek, és az önbizalomnak. A felsorolt tulajdonságok egységesen adják egy ember szépségét. A másik idevonatkozó tény - melyet több kutatás is alátámasztott -, hogy ha a felek nincsenek azonos szinten a külsejük szempontjából, akkor a kapcsolat nem fog működni hosszú távon.

Ha valaki szeretne bekerülni az oldalra, elsősorban egy igényes képet kell feltöltenie magáról, amin rendesen látszik az arca. Ne takarja ki a napszemüveg az arca felét, ne csücsörítsen a fürdőszoba homályában a tükörbe, miközben mögötte szinte elmászik a penész a sarokból, és lehetőleg ne használjon őzikeszem filtert sem, mert a kamu csak a pillanat töredékéig működik. Az oldalra nem csak klasszikus szépségeknek van esélye bekerülni, hiszen nem a szépségkirálynőt készülnek megválasztani. Nem mellesleg, akkor is diszkrimináció ér valakit, aki a kinézetéről súlyosan téves képet ápol magában, és nevez egy szépségversenyre, majd elutasítják?

A Szépvagy.hu-n nincs külön ítélőbizottság, csak a már bent lévő tagok közös véleménye határozza meg ki az, akivel szívesen ismerkednének, és ez adja az oldal lényegét. Itt már eleve egy szűrt körből lehet választani, mert a beszavazás azt jelenti, hogy tetszettél a többségnek. Aki bekerül, az láthatja – igen, én is bekerültem, pedig nem vagyok egy Palvin Barbara -, hogy rengeteg szimpatikus és helyes ember van bent. Vannak persze kicsit túltupírozottak, vagy herevasalós Berki sármját utánzó műmacsók, de nem ez az átlagos. Itt végre eldől, hogy mi magyarok mit tartunk tényleg szépnek, van-e egy olyan középértékünk a szépségről, ami az igényesség felé tereli a társkeresőket. Igenis minden párkereső felelőssége, hogy adjon magára, de ne kergessen hamis ábrándokat önmagáról vagy a leendő kapcsolatáról. A boldogságra és a pártalálásra mindenkinek van esélye, de ehhez elsősorban egészséges önkép kell. A Szépvagy.hu továbbra is egy lehetőség az igényes párkeresésre, egy olyan közösségben, ahol mindenki szívesen ismerkedne a másikkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr5615003974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása