Megvan Magyarország kedvenc szerelmes dala!
A nők inkább álmodozni szeretnek, a férfiaknak a dalszöveg jobban számít

1975 óta minden évben október 1-én tartják a zene világnapját. Mivel a zene és a szerelem évezredek óta összefonódik egymással, a zenei világnap alkalmából a Randivonal.hu társkereső oldal a napokban arról kérdezte társkeresőit, hogy árulják el, melyek a kedvenc szerelmes dalaik és meséljenek a hozzájuk kötődő emlékeikről. Vajon egy klasszikus magyar vagy egy ismertebb külföldi dal lett a befutó?

zene_vilagnapja_1.jpg

A véleményüket megosztó közel hétszáz társkereső kétharmada rendszeresen (naponta vagy hetente) hallgat szerelmes dalokat. Az kevésbé meglepő, hogy inkább a hatvan év feletti korosztályra jellemző ez, az már inkább, hogy a harminc év alattiak is a leggyakoribb romantikus zenehallgatók táborát erősítik.

A kitöltők többsége bármikor vevő egy kis romantikus dallamra, leginkább akkor, ha emlékezni szeretnének, vagy ha szomorúak. Hogy az idevonatkozó Pop, csajok, satöbbi idézettel éljünk: „Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam?” A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak a fentieken kívül akkor is szívesen hallgatják kedvenc érzelmes zenéiket, ha romantikáznak valakivel.

 

A dallam a legfontosabb

Mint kiderült, a férfiak és a nők is korosztálytól függetlenül a dallam miatt szeretik leginkább kedvenc számaikat (és inkább a címére, mint az előadójára emlékeznek). Igaz, a 60 év felettieknél sokan a szép emlékek megidézése miatt hallgatnak szerelmes számokat. A nőknél egy dal meghallgatásakor az álmodozás, a férfiaknál pedig inkább a jó szöveg számít.

 

Klasszikus magyar vagy felkapott külföldi?

Az ország kedvenc szerelmes dala Barbra Streisand: Woman in love című száma lett, még ha sokan inkább a magyarosított verzióját, azaz a Szerelmes asszonyt említik kedvencnek. Ugyanakkor nem mondanánk, hogy csak a külföldi számok uralják a mezőnyt. Több említést kaptak a klasszikus magyar nóták, mint az Akácos út, vagy az olyan Vámosi János slágerek, mint a Homokóra. A magyar szerelmes dalok élmezőnyében szerepel még Demjén Ferenc: Hogyan tudnék élni nélküled, az EDDA: Érzés, valamint Máté Péter és Rúzsa Magdi dalai.

A külföldi dalok között Streisand mellett bőven megfér Bryan Adams, Whitney Houston, Celine Dion, és Ed Sheeren is, valamint a Guns ’N Roses: November Rain és Nazareth: Love hurts slágere is. A filmzenék között pedig ez a három rendelkezik a legromantikusabb betétdallal: Love story, Házibuli és a Ghost.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr2614279441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása