Nem minden félrelépő a szexet keresi
Viszont minél magasabb valaki, annál inkább csak szexre hajt

Azt gondolnánk, hogy a félrelépők többségét leginkább a szexualitás hajtja, egy új hazai kutatás azonban rácáfol erre a feltevésre. A legismertebb hazai szerető-kereső weboldal, a Viszony.hu közel 200 ezer félrelépést fontolgató társkereső motivációját vizsgálta, azaz arra kereste a választ, hogy milyen jellegű kapcsolatot keresnek azok, akik a megcsalást tervezgetik.

 viszony_flort.jpg

Míg a férfiaknak alig a fele, addig a hűtlenkedő nőknek csupán az egyharmada az, akik kifejezetten alkalmi vagy állandó szexpartnert keresnek, a többség számára nem ez a cél. Alkalmi szexpartnert egyébként leginkább a vidéki harmincas (és leginkább középiskolát végzett) férfiak és a huszonéves (egyetemet végzett) fővárosi nők keresnek, negyven év felett (és főleg a fővárosiak esetében) már inkább az állandóság a cél.

Minden tizedik rossz házasságban vagy párkapcsolatban élő társkereső csupán csak társaságra vágyik. Valakire, akivel megbeszélheti a problémáit, aki meghallgatja és akivel tartalmasan el tudja az idejét tölteni. A negyven év alatti nőkre jellemző ez leginkább a kutatás szerint.

Minden ötödik nő (és a férfiak közül is 15%) csupán flörtölni szeretne, ami valószínűleg az önbizalom helyreállításának egyik leghatékonyabb eszköze. Sok tartós kapcsolatban ez évek alatt teljesen leépül és szükség van rá, hogy valakitől bókokat, dicséretet kapjunk. Férfiaknál ez inkább a fővárosiakra, míg nőknél a vidéken élőkre jellemző és a felsőfokú végzettségűeknél a legmagasabb a flörtre vágyók aránya.

A félrelépést tervezgetők 10%-a kifejezetten komoly kapcsolatot keres, a cél számukra tehát nem feltétlenül a hosszú távú titkos viszony fenntartása, hanem a jelenlegi párkapcsolatukból való kilépés. Ezt viszont addig nem akarják vagy merik megtenni, amíg nincs új kapcsolat a láthatáron. Az ötven feletti nők számára ez az egyik leggyakrabban említett motiváció.

A kutatás során a hűtlenkedni vágyók testmagasságából is érdekes következtetéseket vontak le a Viszony.hu adatbázisát elemzők: mind a férfiaknál, mind a nőknél megfigyelhető volt, hogy minél magasabb valaki, annál biztosabb, hogy csupán szexpartnert és nem komoly kapcsolatot keres.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr5314264487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása