8 hiba, amit a párkapcsolatod első hónapjában elkövethetsz

Minden párkapcsolatban általában a kezdeti szakasz a legizgalmasabb időszak. Az első hónapban érzett heves érzelmek miatt hajlamosak vagyunk elhamarkodni dolgokat és olyan hibákat elkövetni, amelyeket később megbánunk. A VagyokNeked.hu társkereső oldal szakértői az alábbiakban feltárják azt a leggyakoribb nyolc hibát, melyeket a párkapcsolat első hónapjában mindenképpen el kell kerülni annak érdekében, hogy nagyobb esély legyen egy tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakítására.

8hiba_vagyokneked.png

 

  1. Közös jövőt tervezgetni

A párkapcsolatotok első hónapját vegyétek könnyedebbre és igyekezzetek minél jobban megismerni egymást. Ne siessetek a jövőtök megtervezésével, inkább várjátok meg, míg a kapcsolatotok komolyabb szakaszba kerül, amikor már biztosak lesztek abban, hogy hosszú távon is együtt szeretnétek maradni.

 

  1. Szerelmet vallani

Várj még kimondani a másiknak, hogy szereted, még akkor is, ha úgy érzel! Az első néhány hét még nagyon törékeny és az érzelmek sem egyszerre alakulnak ki mindkét félben. Ha elhamarkodod, többet árthatsz vele, mint gondolod.

 

  1. Esküvőt szóbahozni

Ennek aztán végképp semmi értelme az első hónapban, inkább komolytalanná válhat, főleg ha később visszagondolsz rá. Néhány hónap múlva már szóba hozható, egyébként őrültség az elején arról mesélni a másiknak, hogy hogyan képzeled el az esküvőtöket. Vannak, akiket garantáltan elriaszt a téma.

 

  1. Bemutatni a családnak

A barátokkal vagy akár a testvérekkel való kiruccanás még elfogadható a párkapcsolat első hónapjában, azonban egy családi összejövetelre már nem tanácsos meghívnod újdonsült párodat. Mielőtt bemutatnád a szülőknek és családtagoknak, előbb várj, míg kellőképpen megismered őt és megbizonyosodsz arról is, hogy ő az, aki igazán illik hozzád.

 

  1. Közös dolgokat vásárolni

Semmi olyan dolgot ne vásárolj, amit közös "tulajdonnak" szánsz (se kiskutyát, se növényt, semmit). Ez a kapcsolat elején már egy komoly elköteleződést feltételez, amit nem mindenki tud helyén kezelni. Óvd meg a másikat attól, hogy valamivel magadhoz akarod kötni. Azzal, hogy már az első hónapban közös dolgokat vásároltok, elkötelezitek egymásnak magatokat anélkül, hogy tudnátok és biztosak lennétek abban, hogy a kapcsolatotok hosszú távon is működőképes lesz.

 

  1. Exekről beszélni

Valaki nem tudja megállni, hogy már az első vagy második randin az exeivel kapcsolatos történeteket meséljen. Te ne csináld! Később úgyis szóba kerül a téma, hiszen ez valahol normális, de az elején még inkább taszító, mint vonzó az exeket felhozni a beszélgetésben. Ráadásul az elején úgyis az a lényeg, hogy Téged ismerjen meg minél jobban, nem pedig az exedet. Ráadásul ezzel csak azt üzened, hogy nem vagy még túl az előzőn, ha mindig róla beszélsz…

 

  1. Lakáskulcsot adni

A lakáskulcs már elég erős összetartozást feltételez, ami nyilván az első hónap során nem alakulhat még ki, egyszerűen kevés rá az idő, hogy jól megismerd a másikat. Lakáskulcsot csak akkor szokás adni, ha már komolyan tervezitek a közös jövőt, addig tartsátok tiszteletben egymás szabadságát.

 

  1. Bemenni a munkahelyére

A munkahely hasonlóan személyes és intim környezet, mint valakinek a lakása. Ne akarj már az elején a munkahelyére bejárni (később sem biztos, hogy jó ötlet). Várj még vele, amíg jobban megismeritek egymást és ha nagyon kíváncsi vagy, hogy hol dolgozik, csak utána látogasd meg a munkahelyén. Persze csak akkor, ha nem látod rajta, hogy feszélyezné az ötlet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr5914194857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása