Illik hozzám, illek hozzá?

Az online társkeresés már nem tartozik az ismerkedési lehetőségek mumusai közé szerencsére! Napjainkban már egyre természetesebb, hogy online keressük a szerelemet. Igen, a szerelmet, és nem feltétlen a kalandot és könnyű lehetőségeket. Képeket töltünk fel, személyes adatokat közlünk magunkról, és bízunk benne, hogy találunk valakit, aki hasonló értékrenddel rendelkezik, mint mi, és még külsőre is megfelelünk egymás igényeinek. Rengeteg olyan társkereső oldal létezik már, ahol különféle speciális igényekre tekintettel lehet ismerkedni, hogy minél egyszerűbb legyen megtalálni az igazit. Sokszor viszont az is elég lenne, ha a keresgélés helyett egyből láthatnám ki az, aki hasonlóan gondolkodik hozzám. A VagyokNeked.hu oldal különleges hibrid módjára adja a lehetőséget. De vajon megéri kipróbálni? Ennek járunk utána!

vagyokneked.jpg

Az oldal a tudományos társkeresésre helyezi a hangsúlyt, és a prémium ismerkedés lehetőségét ígéri. A fő profil szerint itt nekünk nem kell keresgélni, csupán hátra kell dőlnünk és máris látjuk, hogy kik passzolnának hozzánk leginkább az oldalra regisztráltak közül. Ehhez azonban ki kell tölteni egy viszonylag hosszú Párkapcsolati Tesztet. Ha ez alapján végre kiderül, hogy én milyen vagyok, és hozzám kik illenek, és mindezt ingyen, már megérte beregisztrálni. Szeretjük az önismeretet, a személyre szabott megoldásokat, és mindezt elvárható akkor is, ha társkeresésről van szó, nem?

De mitől lesz tudományos egy társkereső? Az imént említett teszt adja a választ, és a valószínűleg igen bonyolult, háttérben pörgő algoritmus. Itt nincs zsákbamacska, az már egyszer biztos! A Tudományos társkeresés alapját Gotthard Zsóka, klinikai szakpszichológus, illetve az ország kedvenc megmondó embere, Csernus doki által kidolgozott teszt adja. Kompakt egy tesztnek tűnik, és olyan alapelvekre helyezi a hangsúlyt, mint a család, célok, munka, szabadidő, konfliktuskezelés, szexualitás.

Ha túljutottunk a teszten és feltöltöttünk egy fotót nem csak a profil válik láthatóvá igen hamar, de az oldal algoritmusa, mint Poirot kis szürke agysejtjei, elkezdenek dolgozni és kalkulálni. Az oldal a kiajánlott társkeresőkkel általában 70-80%-os egyezést mutat, ami valljuk be azért elég jó arány; én azt hittem, jó ha lesz valaki, akivel 50-60%-ban hasonlóak vagyunk. Szóval nem is vagyok annyira különleges, ha ennyire sok emberrel illek össze ilyen nagy százalékban? Ebből a hitemből nem hiszem, hogy ki kell ábrándítani, csupán ideje, hogy a társkeresők elhiggyék, hogy igenis sok hozzájuk hasonló párt kereső van, akivel nem csak a magány a közös pont, de rengeteg más tulajdonságban is összeillőek lehetnek.

Persze ettől még belefuthatunk zsákutcákba, pont úgy, mint az életben. Csalódnunk kellene, mert az oldal által ajánlott társkeresők közül senkivel sem illünk össze? Nos, itt jön a bekezdésben említett hibrid jelző, ugyanis kapunk egy második esélyt, ha az első mégsem váltotta volna be a hozzá fűzött reményeket. Lehetőségünk van ugyanis keresgélni az összes társkereső között, függetlenül attól, hogy összeillünk-e vagy sem. Szóval gondoltak itt azokra is, akik az ellentétek vonzzák egymást elvre hagyatkozva szeretik a szokásos, egyéni felfedező úton keresni az igazit. A hozzánk illő társ keresése nem feltétlenül könnyített pálya, de a VagyokNeked.hu oldalhoz hasonló innovációknak köszönhetően néha egy pihentetőbb szakaszhoz is elérhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr1413692848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása