Mire figyelj társkereséskor!

Hosszú folyamat, mire kialakul bennünk egy kép a leendő párunkról. Rengeteg minden formálja, hogy mi alapján tetszik meg nekünk valaki. Lehet, hogy az évek múlásával egyre kevésbé fog tetszeni, aki pár évvel ezelőtt bejött nekünk. Ugyanakkor változik a tömegek által szexinek tartott férfi és női ideál is, ami szintén befolyásolhatja a döntésünk. Fontos a tudás, a karizma, a kor, a kinézet, a viselkedés, és még lehetne sorolni. Kinek több, kinek kevesebb a fontos a felsoroltakból. Most összegyűjtöttük mire alapozva érdemes belefogni a társkeresésbe!

5tenyezo_parkereses.jpg

Intelligencia

Szállóigévé vált az utóbbi évtizedben, hogy „az okos az új szexi”.  A kicsit butácska, de roppantul szexi kinézetű férfiak és nők mellett erős felszálló ágon van az okos, de nem annyira agyon szolizott és tupírozott emberek vonzósági indexe. Rengeteg szép és okos párkereső van, aki nem a külsőségeire akarja felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy mennyire vág az esze. Vannak már olyan online társkereső oldalak, ahol kifejezetten a közös értékekre és a magasabb elvárásokra helyezik a hangsúlyt, például a tudományos társkereséssel! Fontos a tájékozottság, hogy értse a viccet, és nem is feltétlen az IQ teszt kitöltésével kell ezt bizonyítani, hanem hogy kellő intelligenciával áll-e hozzá az élet helyzeteihez.

Külső jegyek

Persze az IQ szint nincs kiírva mindenki homlokára, de szerencsére pár mondatból már ki lehet következtetni, tetszik-e, amit a másik mond. Viszont a külső kinézet az, ami elsődlegesen meghatározza a tetszési indexünket, és ehhez egy szót sem kell szólnia a másiknak. Ezt nem csak az aktuális szépségideál határozza meg, hanem az illető mimikája, gesztusai, mozgása, hangja.

Elképzelések

Fontos tényező a bennünk rejlő kép az ideális partnerről. Hozhatjuk ezt az elképzelést a múltunkból, akár az első szerelem érzése is befolyásolhatja. Sokaknak van összeforrt elképzelése arról, milyen csinosnak, vagy elbűvölőnek kell lennie a leendő partnernek. A VagyokNeked.hu oldalon módunk van rá, hogy a közös értékrend alapján keressünk társat online, de a személyes egyedi igényeink alapján is megtalálhatjuk azt, akivel szívesen találkoznánk az életben is!

Kémia

A sokat emlegetett kémia, amire sokan biztos nagy kínkeservvel ültek be középiskolában, míg mások élvezettel tanulmányozták a kovalens kötéseket. Mára már számos tudomány bizonyította, hogy a feromon nevű hormon az, ami nagyban befolyásolja párválasztásunkat. Ha sikerül a randiig eljutni valakivel, vagy személyesen ismerkedünk, a látásunk után a szaglásunk a másik, ami befolyásolja a döntésünk. És hiába lengi körül parfümfelhő a másikat, az agyunkat nem tudja megtéveszteni, és a test által kibocsátott illatanyag alapján választja ki a nekünk tetszőt.

Közös jövő

Az utolsó pont egy kicsit kakukktojás, hiszen még csak ott tartunk, hogy megtetszik nekünk valaki, és ebben befolyásol minket pár dolog. Ugyanakkor - főleg a nőknél, akik hajlamosak pár randi után megkongatni a nászharangot - fontos tényező a jövő. Vajon hosszú távon is jó lesz a kapcsolat? Vajon tudja-e nyújtani azokat a tudásbeli, lelki és anyagi értékeket, melyek alapján felépíthető lesz egy közös jövő? Hiszen mindenki szeretne egyenértékű partnerként beszállni a kapcsolatba, és mindkét félnek hoznia kell valamit, és teljessé kell tennie a kapcsolatot. Ezért befolyásolja lényegesen a tetszésünket, hogy csak egy pár randi erejéig leszünk együtt, vagy akár egy hosszabb kapcsolatot is el tudunk-e képzelni az illetővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr3513710514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása