A melegek egészségesebben élnek, mint hetero társaik

Európában a skandináv országok számítanak a legaktívabban sportoló nemzeteknek, az ott élők 80-90 százaléka végez hetente legalább 2-3 alkalommal egy-egy órás testedzést. Nyugat-Európában is egészen magas, 65% körüli az aránya a rendszeresen sportolóknak, míg hazánkban egy tavalyi felmérés szerint csupán 18-23% végez hetente néhány alkalommal intenzívebb testmozgást, amivel sajnos a sereghajtók között vagyunk Európában.

the-17-stages-of-coming-out-as-a-gay-sports-fan-2-17741-1430374690-3_dblbig.jpg

Érdekes adat viszont, hogy a hazai melegeknél ez az arány valamivel magasabb, közel 30%-os, de ha az alkalmi sportolást is nézzük, már minden második melegre jellemző, hogy végez többé-kevésbé rendszeres testmozgást – derült ki a Melegrandi.hu társkereső oldal kutatásából. A nőknél ez az arány ráadásul még magasabb, közel kétharmaduk vallja sportosnak magát, ami már közel van az európai átlaghoz.

De ami még inkább figyelemre méltó adat, hogy míg a teljes lakosság 40%-a egyáltalán nem mozog, a melegeknél csupán 25% az aránya azoknak, akik szinte soha nem végeznek testedzést.

A biciklizés a legkedveltebb sportolási forma a melegek körében (26%-uk pattan nyeregbe rendszeresen), csaknem kétszer annyian tekernek, mint ahányan rendszeresen futnak, vagy úsznak, de a konditermi edzés is népszerű testmozgásnak számít. Minden tizedik meleg űz valamilyen labdajátékot sportszerűen, és közel 5%-uk rendszeresen jógázik. Sőt, a Melegrandi.hu kutatásából kiderült az is, hogy minden nyolcadik meleg társkeresőnek fontos, hogy a leendő párja is rendszeresen sportoljon, figyeljen az egészségére.

A meleg társkeresők felére jellemző, hogy időnként vitaminokat szednek (C vitamint, magnéziumot, kalciumot), közel 40%-uk pedig igyekszik sok zöldséget, gyümölcsöt enni.

Elmondható tehát, hogy a melegek jobban odafigyelnek egészségükre, gyakrabban járnak el úszni, kerékpározni vagy futni, mint hetero társaik.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetarskereses.blog.hu/api/trackback/id/tr1111665278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Bélus___ 2016.09.02. 12:44:11

Megfejtés: a heteroknak gyakrabban van gyerekük. Mióta megvan a kislányom én is csak a gyerek után futok, meg haza a munkából... Ha több kölök is van, a hatás nyilván nem csökken.

Az online társkeresésről csak komolyan

Érdekességek az online társkeresés világából.

Friss topikok

süti beállítások módosítása